Medicinfri afgiftning

Home / Medicinfri afgiftning

Det første skridt mod en stoffri fremtid er naturligvis at komme ud af stofmisbruget og igennem abstinensperioden.

Den studerende gennemgår en grundig lægeundersøgelse inden afgiftningsforløbet, som normalt varer 5 til 8 dage.

Får personen medicin for noget fysisk, vil lægen afgøre forsvarligheden af at gå i gang med en afvænning og på hvilken måde, man skal fortsætte med medicineringen. Drejer det sig om centralnervestimulerende medicin, er det nødvendigt sammen med en kvalificeret læge at være trappet ud forinden, man kan begynde på den medicinfri afgiftning på Narconon programmet.

Der indtages et vitamintilskud, der især består af de typer af vitaminer, som alkohol og stoffer overforbruger i kroppen. Ved at tage en god portion af især disse vitaminer undgås mange af de abstinenser en misbruger på afgiftning ellers oplever. Mineraler som kalcium og magnesium i en let optagelig form mindsker også abstinenssymptomerne. Der er medarbejdere til rådighed 24/7 til at hjælpe studenten med forskellige former for afslapningsøvelser, som har vist sig særlig effektive til at lindre abstinenssymptomer.

Efterhånden som det går fremad med afgiftningen, begynder man at arbejde med og lære om god kommunikation.

Der er lavet nogle korte film om kommunikationens grundlæggende principper som f.eks. at kunne stå ansigt til ansigt med andre, at kunne lytte og at sige det man gerne vil til en anden. Derefter trænes det med andre gennem nogle tilhørende øvelser. Øvelserne har vist sig at være en meget stor hjælp og øjenåbner for studenterne – de får noget ud af dem, fordi de ofte har vænnet sig af med at kommunikere ordentligt med andre.

Nogle af øvelserne hjælper studenten med at overvinde mentale abstinenser, fordi der på dette trin i programmet ikke er særlig meget kontrol over følelserne. F.eks. kan de sidde og grine det ene øjeblik for derefter tilsyneladende uden grund at blive meget triste for derefter måske at hidse sig op. Dette trin forøger studentens evne til at stå ansigt til ansigt med de oplevelser og manifestationer, der kommer på programmets næste trin, som er udrensningstrinnet eller saunatrinnet.